Meest droog bij aangename temperaturen

De maand juli had 2 gezichten, de eerste helft vrij koel, de 2e helft zinderend heet met een officiële hittegolf, die in onze provincie 7 dagen duurde, in oost-Groningen zelfs 9. Nieuw-Beerta noteerde een nieuw maximumtemperatuur record op 25 juli met 37,9 graden. De gemiddelde temperatuur kwam in onze provincie uit op 18,3 graden (17,5 normaal). Het was verder droog met zo’n 30 mm neerslag tegen 80 mm normaal. Het aantal zonuren was met 209 vrijwel normaal.

Het laag Wolfgang is van Engeland naar de Noordzee getrokken en gaat ons nu in zuidoostelijke richting verlaten. Dat betekent deze vrijdag nog een enkele bui van Wolfgang, maar in het weekend droog bij temperaturen zo rond de 22 graden bij zonnige perioden met niet al teveel wind.

Vrijdag: Bij zo’n 22 graden zon, wolken en een enkele (onweers)bui, de meest buien trekken onder ons door. Er staat een matige wind tot aan de kust vrij krachtige wind, kracht 3 tot 5, die in de middag noord draait. In de avond en nacht droog en ca. 13 graden als minimum.

Zaterdag: Flinke zonnige perioden en zo’n 22 graden bij een matige noordwestenwind, kracht 3.

Zondag: Bij aardig wat zon een graad of 23 en een zwakke tot matige wind, kracht 3, uit west tot noord. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 12.

Verdere vooruitzichten: Maandag mogelijk zomers warm met tot zo’n 26 graden, daarna rond een graad of 23, zonnige perioden, maar ook kans op een bui.