Man uit Usquert twee jaar de cel in voor veroorzaken dodelijk ongeval

Startenhuizen – In maart van vorig jaar veroorzaakte een 47 jarige man uit Usquert een ernstig ongeval op de N46 Eemshavenweg bij Startenhuizen. Gisteren hoorde de man in hoger beroep drie jaar cel opgelegd krijgen, waarvan één jaar voorwaardelijk is.

De man reed in een bestelbusje over de N46 toen het bij Startenhuizen volledig mis ging. Het busje sloeg over de kop, waarbij een man uit Assen om het leven kwam nadat hij uit het busje was gevallen. Drie andere inzittenden raakten gewond bij het ongeval. Uit onderzoek blijkt dat de man uit Usquert te hard heeft gereden.

Ook bleek na een alcoholtest dat de Usquerder te veel alcohol had gedronken. Hij toonde in de rechtszaal geen berouw en dat is iets wat de rechters hem fors hebben aangerekend.

De man mag naast het uitzitten van een gevangenisstraf ook zeker vier jaar niet meer rijden, na het vrijkomen uit de gevangenis. De man moet ook hulp zoeken om van zijn alcoholverslaving af te komen. Hij heeft een alcoholverbod zolang de reclassering dat nodig acht. 

Bron: WinsumNieuws