Maandag wat buien, dinsdag en woensdag rustiger

Het Hogeland – Het hoog Irmelin ligt met de kern bij Ierland en zorgt bij ons voor een noordwestelijke stroming. Er trekt deze maandag een bel met koude lucht op hoogte over en die zorgt voor een paar buien met kans op hagel, onweer en windstoten.  De komende dagen komt het hoog dichterbij en we krijgen een paar rustige dagen met oplopende temperaturen, maar er is dinsdag en woensdag wel vrij veel bewolking en kan er een bui vallen, maar veel zal de neerslag niet voorstellen.

Maandag: Eerst nog een harde wind en windstoten, met name bij een bui (met kans op hagel en onweer), maar in de loop van de middag geleidelijk rustiger en droger. Tussendoor ook de zon erbij. Het wordt een graad 8 tot 9. In de nacht droog en zo’n 3 graden als minimum.

Dinsdag: Er is veel bewolking en af en toe kan het wat miegelen bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4 en zo’n 10 graden. In de nacht een graad of 3 en meest droog.

Woensdag: Half tot zwaar bewolkt weer en met name in de oostelijke helft van de provincie kans op af en toe wat gemiegel bij een matige westen- tot noordwestenwind, kracht 3. 

Verdere vooruitzichten:De temperaturen gaan oplopen richting de 15 graden bij rustig, meest droog weer en de zon komt er ook beter bij.