Maandag wat regen en zacht, daarna wat koeler – Weersverwachting

Na Nannette op de zondag komt maandag nog een stormdepressie vanuit het Kanaal naar het noorden. Deze, genaamd Petrine, is echter niet zo actief en koerst wat westelijker, dus geen storm voor ons. Deze depressies sturen wel een boel zachte lucht naar ons toe. Normaal is het een graad of 8, nu wordt het een graad of 12. Vanaf woensdag krijgen we te maken met een hogdrukgebied en draait de wind naar het noordoosten, het koelt dan af met kans op nachtvorst en het is meest droog.

Maandag:
Met 12 graden is het zacht, maar meest grijs met af en toe regen bij een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, kracht 4 tot 5, in de avond en nacht krachtig, kracht 6. De minimumtemperatuur ligt rond de 10 graden en er kan nog wat regen vallen.

Dinsdag:
Bij een afwisseling van zon en wolken is het meest droog en zacht met een graad of 12. De zuid- tot zuidoostenwind is eerst nog vrij krachtig, maar neemt geleidelijk af. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 8.

Woensdag:
Er is veel bewolking en er kan verspreid wat lichte regen vallen bij een graad of 10 en een zwakke tot matige noordoostenwind, kracht 2 tot 3.

Verdere vooruitzichten:
Meest droog, af en toe wat zon en temperaturen dalend naar een graad of 6 met kans op vorst in de nacht.