Maandag regen, dinsdag buien en daarna droog

Het Hogeland – Het hoog boven Rusland heeft zich iets teruggetrokken, daardoor kunnen fronten van het laag Zarmina bij Noord-Ierland ons bereiken met regen en buien. Woensdag komen we weer onder invloed van een hoog boven Midden-Europa met eerst nog zacht weer, maar het hoog lijkt daarna naar Scandinavië te trekken en we zien dan volgend weekend ook een duidelijke daling van de temperatuur als de stroming oostelijk wordt.
 

 

Maandag: 

Veel bewolking en perioden met regen bij een graad of 11 en een zwakke tot matige zuidenwind, kracht 2 tot 3. Aan het eind van de middag wordt het droog. In de avond en nacht droog en ca. 8 graden een aantrekkende zuidwestenwind, kracht 5 tot 6.
 
Dinsdag:
In de ochtend trekken er buien over, mogelijk met een klap onweer en windstoten. In de middag meest droog met de zon er ook bij en een graad of 12 bij een afnemende wind. In de de nacht kans op mistbanken en zo’n 7 graden als minimum.
 
Verdere vooruitzichten:
Woensdag vrij veel bewolking, maar droog bij een graad of 11 en een matige zuidwestenwind, kracht 4. De dagen erna flinke zonnige perioden, maar wel kans op mist in de nacht en ochtend die hardnekkig kan zijn.