Maandag koel en nat, daarna verbetering

Bij Ierland ligt het hoog “Schorse” en dat systeem trekt deze week naar het oosten. Maandag en dinsdag hebben we aan de voorzijde te maken met een koele noordwestelijke aanvoer met nog enkele buien. Vanaf woensdag, als de kern ten oosten van ons ligt krijgen we een zuidwestelijke aanvoer van zachtere lucht, donderdag kan het dan weer boven de 20 graden uitkomen.
 

Maandag:

Zon, wolken en enkele buien wisselen elkaar af bij ene matige tot vrij krachtig noordwestenwind, kracht 4 tot 5, en een graad of 14. In de nacht met name langs de kust nog een enkele bui en temperatuur zakkend tot ca. 5 graden, Kans op enkele mistbanken.
 

Dinsdag: 

Bij een zwakke tot matige, in de loop van de dag van noordwest naar zuidwest draaiende wind langs de kust nog een lokale bui mogelijk, verder droog en wisselend bewolkt weer. In de nacht een minimum van ca. 6 graden.
 
Woensdag:
Het wordt zo’n 18 graden bij vooral in de middag redelijk wat zon. Er staat een matig tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. In d enacht een minimum van zo’n 10 graden.
 
Verdere vooruitzichten:

Donderdag ca. 21 graden bij flink wat zon, vanaf vrijdag, door de komst van een nieuw hoog vanaf de Oceaan, een noordelijke stroming en weer een stuk koeler.