Lift station Winsum wéér in storing

Winsum – Alweer is de lift op het station van Winsum buiten werking. Het is tegenwoordig eerder nieuws als ie naar behoren werkt.
Beneden, in de tunnel, nodigen de openstaande deuren passanten uit om gebruik te maken van de lift. Eenmaal binnen blijven de deuren open en blijkt er geen beweging in de lift te komen. Vervelend voor mensen die er gebruik van willen/moeten maken. Dit ondervond ook een jonge moeder met haar dochtertje toen ze vanmiddag met de kinderwagen in de lift wilde.
Wanneer dit probleem verholpen wordt is niet bekend. Er zat niemand vast in de lift.

Waar de kapotte lift voor veel ongemak zorgt, met name bij gehandicapte reizigers, is de zoveelste buitenwerkingstelling wél koren op het molentje van Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Winsum. Immers, zij leverden onlangs nog de petitie voor een hellingbaan op het station van Winsum af op het Binnenhof. Dinsdag werden er 355 handtekeningen overhandigd aan Agnes Mulder, voorzitter van de vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer. Gisteren, woensdag 31 januari, is er in Den Haag gesproken over spoorgerelateerde zaken, waaronder ook het probleem van het station in Winsum.
ProRail lijkt geen trek te hebben in een hellingbaan in Winsum, de kosten zouden te hoog zijn.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.