Licht wisselvallig, nieuwjaarsdag vrij veel wind

Het Hogeland – Het hoog Ignatius ligt bij Zuid-Engeland en zorgt bij ons voor een westelijke aanvoer van zachte en vochtige lucht. Door een diep laag, wat van IJsland naar Noorwegen trekt, neemt de wind vanaf oudejaarsavond geleidelijk toe en zo neemt de kans op mist door kruitdampen af. Het is bij de jaarwisseling 8 graden en meest droog op mogelijk wat lokaal gemiegel na. 

Vandaag Oudjaarsdag:
Er is veel bewolking, met kans op af en toe een kleine opklaring. Het wordt bij een matige westelijke wind, kracht 3 tot 4, een graad of 9 tot 10, zeer zacht dus. In de avond trekt de wind iets meer aan, tot kracht 5, en de kans op lokaal wat licht gemiegel neemt toe. Om 12 uur is het een graad of 8. In de nacht draait de wind noordwest en neemt toe tot krachtig, kracht 6, bij lokaal wat gemiegel.

Nieuwjaarsdag:
De dag begint met wat regen, vervolgens een afwisseling van wat zon, wolken en een enkele bui bij een overdag van 8 naar 5 graden dalende temperatuur. In de middag kunnen de oliebollen en drankjes er even uitgewaaid worden, want de noordwestenwind neemt dan toe tot hard met windstoten tot zo’n 70 km/u. De wind blijft in de avond en nacht doorstaan bij een graad of 4.

Woensdag:
De zon is er aardig bij, maar er kan verspreid een enkele bui vallen bij zo’n 5 of 6 graden en een geleidelijk afnemende noordenwind, naar kracht 4 tot 5, matig tot vrij krachtig. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.

Vooruitzichten:
Donderdag weinig verandering met woensdag, daarna aanhoudend wisselvallig en weer iets zachter.