Licht wisselvallig en vrij koel

Het Hogeland – Hogedruk trekt zich wat terug naar de Oceaan, waardoor lagedrukgebieden boven Scandinavië wat meer invloed krijgen bij ons. Gevolg is een noordwestelijke stroming met vrij koel weer en ook kans op een beetje regen.

Vrijdag: Het wordt zo’n 20 graden bij een matige westen-, geleidelijk naar noordwest draaiende wind. Er is vrij veel bewolking, in de middag klaart het geleidelijk wat meer op. In de nacht een graad of 13 en kans op een lichte bui.

Zaterdag: In de ochtend loopt de temperatuur op richting de 20 graden, maar er stroomt koelere lucht binnen bij een naar noordwest draaiende wind, die matig tot vrij krachtig wordt, kracht 4 tot 5. Met de koelere lucht komt ook bewolking en wat regen mee, al lijkt de meeste neerslag ten noorden van ons langs te gaan. In de middag dan nog een graad of 16. In de nacht een minimum van zo’n 11 graden.

Zondag: Bij wisselend bewolkt weer en een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, wordt het slechts zo’n 16 graden. Lokaal kan er een lichte bui vallen.

Verdere vooruitzichten: Langzaam iets oplopende temperaturen bij vrij veel bewolking en lokaal een lichte bui.