Licht onstabiel weer, grote verschillen tussen Lauwersoog en Stadskanaal

 
Boven Scandinavië ligt een hoog en dat zorgt voor een oostelijke stroming. Af en toe kunnen er storingen vanuit het zuiden tot ons doordringen met wat meer bewolking en enkele buien. Zeker als de wind wat meer noordoost is zal er een groot verschil zijn in temperatuur tussen de kust en het zuidoosten van de provincie, maar de temperaturen zijn in het algemeen aan de hoge kant (normaal voor nu is een graad of 11 tot 12).
 
Maandag:
Bewolking en wat zon bij een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4. De temperatuur ligt zo van 12 graden aan de kust tot zo’n 18 graden in het zuidoosten van de provincie. Vanavond kans op wat regen en een minimumtemperatuur van ca. 9 graden.
 
Dinsdag:
Bij een meest zwakke oostelijk wind (dus minder koude zee invloed) wisselen wolken en wat zon elkaar af. Het wordt zo’n 18 tot 21 graden en in de loop van de middag neemt de kans op een (onweers)bui toe. In de avond en nacht ook kans op een bui bij ca. 9 graden als minimum.
 
Woensdag:
Bij wisselend bewolkt weer kans op een bui, mogelijk met onweer. Bij een matige, later vrij krachtige oost- tot noordoostenwind, kracht 4 tot 5, wordt het zo tussen de 12 en 17 graden.
 
Verdere vooruitzichten:
De temperaturen blijven aan de hoge kant bij licht wisselvallig weer.