Lichaam en twee auto’s gevonden in Van Starkenborghkanaal

Gaarkeuken/Eibersburen – Langs het Hoendiep Noordzijde tussen het Groningse Gaarkeuken en Friese Eibersburen zijn bij de zoektocht naar de vermiste Ilse Kroes uit Feerwerd een lichaam en twee auto’s gevonden. De hulpdiensten zijn de hele dag druk geweest met de zoekactie.

Er werd ‘s ochtends en ‘s middags gezocht in het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal. In de middag werd een grijze bumper gevonden langs het Hoendiep Noordzijde, waarna er met sonar is gezocht. Er werd een auto gelokaliseerd nabij Eibersburen.

In die auto bleek niemand te zitten. Het bleek ook niet de auto te zijn van de vermiste vrouw. De politie onderzoekt de herkomst van de lichtkleurige Volkswagen Polo. Het voertuig werd bij toeval aangetroffen.

tekst gaat verder onder de foto

De onbekende auto die werd aangetroffen

Even later werd er enkele honderden meters verderop nog een voertuig gevonden. Dit bleek wel de auto van de vermiste vrouw te zijn. In het voertuig werd een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie zal onderzoek doen naar de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer.

Zowel het Hoendiep Noordzijde als Zuidzijde zijn de hele dag afgesloten geweest. Ook het scheepvaartverkeer heeft urenlang stil gelegen op het Van Starkenborghkanaal.