Lenteweer bij circa 20 graden en veel zon

Er zullen weinig mensen zijn die het komende weer niet waarderen. Dit weekend hebben we bij een zuidelijke stroming zeer zacht weer met zonnige perioden en op zondag misschien wel lokaal 22 graden. Na het weekend komt er een hoog boven Scandinavië en dan krijgen we een (noord)oostenwind met aardig wat zon en meest droog weer, wel gaan de temperaturen geleidelijk wat dalen, met name langs de kust omdat de wind dan deels over het nog koude zeewater (ca. 5 graden) waait.
 
Vandaag vrijdag:
De zon is er, naast enkele sluierwolken, goed bij en het wordt zo’n 13 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht een graad of 5.
 
Zaterdag:
Een hele schiere dag met flink wat zon. De temperatuur loopt op richting de 20 graden bij een matige zuidenwind, kracht 3 tot 4.In de nacht een graad of 7.
 
Zondag:
Zon en wolken wisselen elkaar af bij een zwakke en veranderlijke wind kan het kwik lokaal oplopen tot zo’n 22 graden! Wel is er een klein addertje onder het gras en dat is dat er zeemist het land kan opkomen, dan is het meteen een stuk koeler.
 
Verdere vooruitzichten:
Zonnige perioden en meest droog weer. Vooral langs de kust koeler als de wind deels van over zee komt.