Lente-achtig weer op komst

Het Hogeland – Na de wind en regen in het weekend door het laag Thomas krijgen we deze week te maken met het hoog Dorit. Dorit ligt nu boven Frankrijk, maar zal in de loop van de week naar oost-Europa trekken. De eerste dagen hebben we bij een westelijke wind een afwisseling van zon en wolken, later in de week draait de wind dan zuidoost en komt de zon er steeds beter bij.  Verder dan een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur, een zogenaamde zaagtand. In de nachten dan rond het vriespunt en overdag erg zacht met kans op temperaturen in de dubbele cijfers. Dit doordat we te maken krijgen met warme bovenluchten. Samen met de zon voelt het dan lenteachtig aan.

Vandaag maandag: Bij een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6, wisselen zon en wolken elkaar af bij een graad of 7. Lokaal kan er nog een enkele bui vallen. In de avond en nacht meer bewolking en lokaal wat lichte regen mogelijk bij en graad of 2.

Dinsdag: Er is vrij veel bewolking bij een graad of 7 en een matige, naar zuidwest draaiende wind, kracht 3 tot 4. In de nacht een graad of 3.

Woensdag: Bij een matige zuidwestenwind, kracht 3, veel bewolking, maar droog bij en graad of 8.

Verdere vooruitzichten: Vanaf donderdag middagtemperaturen oplopend tot mogelijk boven de 10 graden bij flink wat zon en in de nachten lichte vorst. De wind is zuidoostelijk en meest matig, kracht 3.