Koud, maar vooral droog

Koude lucht vanuit het noordoosten is onze mooie provincie ingestroomd, het wordt de komende dagen niet veel warmer dan een graad of 4 overdag en in de nachten gaat het licht vriezen. Met name langs de kust vallen er af en toe (winterse) buien. Verder landinwaarts blijft het, op een enkele bui na, meest droog.
Vandaag maandag:
Bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwiind, kracht 4 tot 5, veel bewolking, later af en toe de zon er bij. Vooral langs de kust enkele (winterse) buien bij een graad of 5. In de nacht mistbanken en op veel plaatsen iets onder nul en kans op verspreid een sneeuwbui.
Dinsdag:
Er staat weinig wind en na het oplossen van de nevel en mistbanken komt de zon er regelmatig bij. Met name in de kuststrook kans op een (natte) sneeuwbui bij ca. 3-4 graden. In de nacht weer kans op mistbanken en duiken de temperaturen onder nul, tot rond de -4 in opklaringen.
Woensdag:
Een afwisseling van wolken en wat zon en ca. 4 graden bij een meest matige zuidoosten-, later oostenwind, kracht 3 tot 4. Het blijft meest droog. In de nacht lichte vorst.
Verdere vooruitzichten:
Wisselvallig en iets zachter.