Korte broek kan aan, maar zondag de winterjas

Het Hogeland – Tot en met zaterdag hebben we prachtig voorjaarsweer met flink wat zon, weinig wind en temperaturen die landinwaarts oplopen tot boven de 20 graden. Op zondag stroomt er echter koude lucht vanuit het noorden binnen met een stevige noordenwind en wordt het in de middag nog maar 8 graden! De Duitsers hebben daar een mooie naam voor: Temperatursturz.

Donderdag: Veel zon en tot zo’n 18 graden, in de kuststrook wat koeler bij een meest zwakke westen- tot noordwestenwind. In de nacht een graad of 2 tot 3 en kans op mistbanken. Aan de grond kan het opnieuw gaan vriezen.

Vrijdag: Naast zon ook wolken bij een meest zwakke veranderlijke wind. Het wordt tot zo’n 21 graden warm. In de nacht zo’n 5 graden en kans op mistbanken.

Zaterdag: Rustig, vriendelijk flink zonnig weer bij tot zo’n 21-22 graden. In de avond draait de wind noord en komt er bewolking met lokaal kans op een lichte bui bij zo’n 8 graden.

Zondag: Er is veel bewolking en bij een stevige en vlagerige noordenwind komt er steeds koelere lucht binnen, aan het eind van de middag is het nog maar zo’n 8 graden. Verspreid kan het af en toe een beetje miegelen. In de nacht kans op vorst aan de grond.

Verdere vooruitzichten: Maandag en dinsdag wisselend bewolkt weer en erg fris (rond de 10 graden) bij een noorden- tot noordwestenwind (maandag nog stevig, dinsdag minder wind) en kans op een enkele lichte bui. In de nachten kans op vorst aan de grond. Vanaf woensdag loopt de temperatuur weer geleidelijk op bij meest droog weer.