Kort nazomertje op komst

Na een paar koele dagen gaan we een kort nazomertje tegemoet. Deze woensdag is het nog aan de koele kant, maar de temperatuur gaat de komende dagen geleidelijk oplopen tot zo’n 20 graden. Het hoog Ulf, nu ten westen van Frankrijk, trekt naar Oost-Europa aan voert zachte lucht aan. Daarbij is het meest droog, rustig en op vrijdag en zaterdag de zon er goed bij.
 

Woensdag:

Eerst staat er nog een (vrij)krachtige (noord)westenwind, kracht 5 tot 6, maar geleidelijk afnemend. Zon en wolken wisselen elkaar af,  verspreid kan een bui vallen en het wordt zo’n 14 graden. In de nacht een graad of 10.
 

Donderdag: 

Het wordt een graad of 17 bij een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. Er is vrij veel bewolking en lokaal kan het een beetje miegelen.
In de nacht opklaringen, een graad of 10 en kans op mist.
 
Verdere vooruitzichten:

Vrijdag eerst kans op mistbanken, vervolgens zonnige perioden bij zo’n 18 graden. Zaterdag nog wat warmer met zo’n 20 graden, in de avond buien en dan zondag een stuk koeler, maar in de middag wel weer de zon erbij. Volgende week lijkt een hoog voor rustig en droog najaarsweer te gaan zorgen.