Komen en gaan van storingen

Het Hogeland – De Oceaandepressies hebben er zin aan deze week, met als gevolg sterk wisselvallig weer. Toch zullen er ook best aardige momenten zijn tussen de storingen door, zoals op de dinsdag als het meest droog is en met aardig wat zon. de woensdag verloopt vervolgens weer grijs en nat, oftewel wisselvallig.

Vandaag maandag: Een actieve buienlijn is in de vroege ochtend al over getrokken. In de ochtend hebben we dan nog een enkele bui, vanmiddag valt er wat regen bij een graad of 8. Daarbij gaat vanmiddag de zuidwestenwind toenemen tot hard of stormachtig, kracht 7 tot 8 met daarbij kans op zware windstoten tot zo’n 95 km/u. In de avond neemt de wind wat af. In de nacht trekt weer een buiengebied over met opnieuw kans op zware windstoten.

Dinsdag: De zuidwestenwind is eerst nog krachtig tot hard, maar gaat geleidelijk over de dag afnemen tot matig, kracht 4. Het wordt een graad of 10 en het is meest droog bij zonnige perioden. In de avond neemt de bewolking toe gevolgd door wat regen bij een minimum van een graad of 5.

Verdere vooruitzichten:Woensdag grijs en regenachtig en zacht met 11 graden bij een krachtige zuidenwind. Donderdag later op de dag buien met kans op zware windstoten. De dagen erna aanhoudend wisselvallig.