Koel zomerweer, weinig neerslag

Het Hogeland – We kijken eerst even naar juni. Na de te koele meimaand was juni veel te warm met 17,8 graden gemiddeld (15,1 graden normaal. Geen record bij ons, dat blijft het jaar 1917 met 17,9 graden. De neerslag was grillig, in het westen veel meer dan in het oostelijk deel van de procincie, gemiddeld viel er 55 mm tegen 64 mm normaal. De zon was er volop met 247 uren tegen 202 uren normaal.

Juli begint gematigd. We zien het hoog Winni ten zuidwesten van Ierland en het laag Nasir boven Zweden. Tussen beide systemen staat een (noord)westelijke aanvoer van relatief koele lucht. Verder komen er af en toe wat verzwakte fronten mee die af en toe bewolking en soms wat lichte regen geven, veel stelt het niet voor.

Maandag: Het is wisselend bewolkt en er is net name vanavond kans op wat gemiegel. Het wordt zo’n 21 graden bij een vlagerige (vrij) krachtige westenwind, kracht 5 tot 6. In de nacht minimum van ca. 11 graden.

Dinsdag: Met zo’n 17 tot 18 graden koel bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, bij een afwisseling van wat zon en wolken. Lokaal kan het even miegelen. In de nacht zakt het kwik naar zo’n 8 graden.

Verdere vooruitzichten: Woensdag hetzelfde weerbeeld als de dinsdag, donderdag en vrijdag wat meer zon en met zo’n 20 graden weer wat warmer. Vrijdag wel kans op een stevige wind.