Kans op zware buien

Het hoog Irmingard  trekt weg en het laag Zlatan komt vanuit het westen dichterbij. Tussen beide systemen stroomt warme en vochtige lucht naar ons toe en tot en met donderdagmiddag trekken er een paar buienlijnen over. Daarbij kunnen zware buien zitten met onweer, veel neerslag, hagel en windstoten. Op vrijdag dan droog en rustig weer.

 

Woensdag:

De zon komt er nog even goed bij en het wordt het een zeer warme dag, zo’n 28-30 graden, zeker als de matige tot vrij krachtige oostenwind, kracht 4 tot 5, in de middag gaat afnemen en draait naar het zuiden. De bewolking gaat in de loop van de middag weer toenemen en dan neemt de kans op een bui flink toe. De buien kunnen zoals gezegd gepaard zeer pittig zijn met onweer, hagel, veel neerslag en windstoten. In de nacht blijft het klammig warm met aanhoudend kans op (stevige) buien.

 

Donderdag:

Bij maximaal zo’n 24 graden regelmatig een (onweers)bui, nog steeds stevig kan uitpakken. De wind is zuidwestelijk en is matig, later vrij krachtig, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht dan droog en weer lekker slapen bij ca. 13 graden.

 

Vrijdag:

Een schiere dag met flink wat zon, 23 graden en een zwakke tot matige zuidenwind, kracht 2 tot 3.

 

Verdere vooruitzichten:

In het weekend een afwisseling van zon en wolken, maar ook kans op enkele buien bij temperaturen zo tussen de 20 en 25 graden.