KANS OP WAT GEMIEZER ROND JAARWISSELING

Het hoog Yörn wat ons het rustige en koude weer geeft trekt weg en we krijgen dit weekend de uitlopers van het laag Corrina. Dat geeft veel bewolking en zaterdag kans op af en toe wat licht gemiezer, ook rond de jaarwisseling bij een graad of 4. Er staat dan een matige tot vrij krachtige zuidwester, dus de vuurwerkdampen waaien snel weg. Op zondag in de middag meer regen en een krachtige wind. De nieuwe week begint guur met kans op hagel en natte sneeuw.

Vrijdag:
In het oostelijk deel van de provincie schijnt de zon, maar in de rest is het mistig en nog onder nul. Her en der is de mist wat uitgesneeuwd. De kans dat de mist nog verder verdwijnt is klein en in die gebieden blijft de temperatuur rond het vriespunt steken, waar de zon schijnt wordt het een graad of 2. In de nacht in het zuidoostelijk deel nog onder nul, vanuit het noordwesten verzachting bij een toenemende bewolking.

Oudejaarsdag:
Veel bewolking en het kan af en toe wat licht miegeln bij een graad of 5. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht ca. 4 graden en nog steeds kans op af en toe wat gemiegel.

Nieuwjaardag:
Er staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6, bij veel bewolking en een graad of 4. In de middag en avond volgt af en toe regen. In de nacht een graad of 2.

Maandag:
De bovenlucht wordt erg koud en dat merken we aan de buien, die kunnen gepaard gaan met hagel en natte sneeuw. verder de zon tussendoor en een graad of 5 bij een meest matige noordwestenwind, kracht 4.

Verdere vooruitzichten:
Licht wisselvallig vooral regen. Ik houd eigenlijk er niet zo van ver vooruit kijken, en pin me er niet aan vast, maar er zijn toch wel voor de winterliefhebbers hoopvolle aanwijzingen dat het zo rond 10 januari behoorlijk winters kan gaan worden.