Kans op sneeuw of ijzel zondag

Het Hogeland – Het hoog Gotthard boven Scandinavië zorgt bij ons voor vrij koud weer. Dit weekend komt een laag vanaf de Oceaan dichterbij en die zorgt voor een draaiing van de stroming van een koude oost naar een zachtere zuidwest en tijdens die overgang kan er in de nacht naar zondag en zondagochtend winterse neerslag vallen in de vorm van sneeuw en ijzel.

Vandaag vrijdag: 


Grijs, af en toe een klein gaatje in de bewolking bij een matige oostenwind, rond kracht 3, en maximaal een graad of 2. Doordat er wat drogere lucht gaat binnenstromen klaart het wat op en gaat een paar graden vriezen en is er kans op mist.

Zaterdag:

De temperatuur komt amper tot niet boven nul. na eventuele mist zien we de zon bij een matige, later in de middag vrij krachtige van oost naar zuidoost draaiende wind. In de avond toenemende bewolking en dan later in de nacht kans op sneeuw met dus kans op gladheid, bij lichte vorst en een (vrij) krachtige zuidoostenwind, kracht 5 tot 6.

Zondag:

In de ochtend eerst een mengelmoes van sneeuw, ijzel en regen, later regen bij een naar zuidwest draaiende matige wind, kracht 3 tot 4, en een temperatuur die oploopt naar zo’n 3 graden. Later in de middag nog kans op even wat zon. 

Verdere vooruitzichten:


Licht wisselvallig bij temperaturen rond de 5 graden.