Kans op hagel

Het laag “Michael” boven Scandinavië bezorgt ons dit weekend wisselvallig en guur weer. Deze vrijdag steekt een gure noordwestenwind, kracht 7 of 8, en ook op zondag kan stevig waaien. Verder gaan er buien vallen, mogelijk met hagel (klettert zo lekker op het dakraam) en onweer. Een ruig weertype dus, maar – als je ervan houdt – ook af en toe mooie luchten, want we gaan de zon ook zeker tussen de buien door zien.

Vrijdag:
In de ochtend veel bewolking en af en toe wat regen bij ca. 10 graden, in de middag bij een harde tot soms stormachtige noordwestenwind, kracht 7 tot 8, buien met kans op zware windstoten tot zo’n 75 km/u. Tussen de buien door de zon en koeler met ca. 8 graden. In de nacht een graad of 4 en vooral in de kuststrook kans op een bui, mogelijk met hagel. Verder een grote kans dat er weerlicht boven zee te zien is.

Zaterdag:
Bij een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6, wisselen opklaringen, wolken en buien (regen/hagel) elkaar af bij ca. 8 graden. Bij de buien kan de wind even flink uithalen. In de avond/nacht bij ca. 5 graden ook buien met boven/aan zee ook kans op een onweersklap.

Zondag:
Op 5 km hoogte zakt de temperatuur naar zo’n 35 graden onder nul. Op leefhoogte wordt het zo’n 7 graden en met zo’n verschil leeft de buienactiviteit op. Bij de buien kans op hagel, onweer en windstoten. De noordwestenwind is eerst matig tot vrij krachtig, op het eind van de middag en avond/nacht dan hard, kracht 7, langs de kust met flinke windvlagen.

Verdere vooruitzichten:
Maandag aardig wat zon bij ca. 9 graden, maar ook nog een enkele bui, verder aanhoudend wisselvallig.

Zie ook de nieuwe website: www.weersverwachting-groningen.nl