Het is koud, maar het wordt beter

Het Hogeland – De huidige winterse periode is een stuk minder aantrekkelijk dan de vorige. Toen hadden we zon, wat sneeuw, berijpte bomen en schaatsplezier. Nu niks van dit alles, alleen maar koud en grijs. De bewolking is uitermate hardnekkig en de oostenwind blijft doorstaan. Daar verandert niet zoveel aan deze vrijdag en zaterdag, maar vanaf zondag zou de zon er toch wat ook weer wat bij moeten gaan komen. Vanaf dinsdag gaan de stroming om van oost naar zuidwest en dan lopen de temperaturen op bij droog weer.

Vrijdag:
De temperatuur ligt iets onder tot rond het vriespunt bij een matige oostenwind, kracht 3 tot 4. Naast wolken misschien heel eventjes de zon. In de nacht veel bewolking en kans op een vlok sneeuw bij een graad of 3 onder nul.

Zaterdag:
De bewolking overheerst bij temperaturen rond tot iets boven nul en kans op lokaal een vlok sneeuw bij een matige tot vrij krachtige oostenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht lichte vorst tot ca. min 3 graden.

Zondag:
In de loop van de dag toenemende kans op enkele opklaringen bij ca. 2 graden en een matige tot vrij krachtige oostenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht vorst tot ca. min 5 graden.

Maandag:
Flinke perioden met zon bij een matige tot vrij krachtige oostenwind en overdag een paar graden boven nul. In de nacht lichte vorst.

Verdere vooruitzichten:
Droog en oplopende temperaturen.