Indoor schaatsbaan Waddenfun geopend

WEHE-DEN HOORN – Vrijdagavond is de indoor schaatsbaan in Adventurepark Waddenfun geopend. IJshockeyvereniging GIJS uit Groningen trapte af op het kunstijs.

Onder het genot van een warme drank en een koekje werd door professionele ijshockeyvereniging GIJS, uitkomend in de BeNeliga, afgetrapt op de ijsbaan. Na een klein partijtje mochten de op de opening afgekomen bezoekers zelf nog even hockeyen en schaatsen. 

De schaatsbaan was een spontane actie. De realisatie had wat voeten in de aarde, maar het is gelukt. Voor de ijsverenigingen in de omliggende dorpen worden afspraken gemaakt zodat de leden van de clubs dit jaar wel kunnen schaatsen. De leden van ijsvereniging Wehe-den Hoorn kunnen op vertoon van een lidmaatschapskaart op 27, 28 en 29 december tussen 9 en 12 uur gratis schaatsen.

De baan zal zo’n drie weken in het park liggen. Ondernemer Sigrid Hekma hoopt dat de baan duizend bezoekers gaat trekken. Hekma is blij met de realisatie van de ijsbaan, maar de opening door GIJS vond ze echt te gek. ‘Wat op de Grote Markt in Groningen kan, kan hier ook’ zei ze tijdens de opening.

Foto’s: Ingmar Vos