Hoog zomers, zelfs kans op hittegolf

Het Hogeland – Het hoog Corina bracht ons al een mooie donderdag met tot 26 graden langs de grens. Corina trekt nog iets meer naar Scandinavië en dat zorgt in het weekend voor een oostelijke stroming met aanvoer van warme continentale lucht. De temperaturen gaan in het weekend naar zo’n 28 graden op de zaterdag en 30 graden zondag. Ook de dagen erna lijkt de temperatuur de 30 graden te kunnen halen en als dat 3 keer gebeurt hebben we in Groningen de tweede hittegolf te pakken deze zomer.

Vrijdag: Zonneschijn, maar soms wel wat hoge bewolking. Bij zo’n 26 graden een zwakke tot matige zuidwestenwind, kracht 2 tot 3, in de avond draait de wind noordoost. Minimumtemperatuur zo’n 13 graden.

Weekend: Niet altijd strakblauw, maar volop zon bij een zwakke tot matige wind tussen zuidoost en noordoost. Zaterdag zo’n 28 graden, zondag tot zo’n 30 graden. In de nachten minima van ca. 15 graden.

Verdere vooruitzichten: Maandag en dinsdag tropisch met tot zo’n 32 graden in de middag, door de hogere luchtvochtigheid gaat het wat benauwder aanvoelen en ook de nachten worden warmer. Zo vanaf dinsdag/woensdag neemt de kans op een bui toe, maar pas aan het eind van de week lijken de temperaturen duidelijk naar beneden te gaan.