Het Hogeland toneel voor parcours Healthy Ageing Tour

Eenrum – De ploegentijdrit van de Healthy Ageing Tour werd donderdagmiddag gereden op een parcours door Baflo, Eenrum, Saaxumhuizen en Rasquert. De rit werd gewonnen door de Boels-Dolmans ploeg.

Bekijk hier de volledige fotoserie

‘s Ochtends werden er jeugdwedstrijden gereden op het parcours. In de middag volgden de profs, die een ploegentijdrit reden. Het was geen lastig parcours, met maar weinig hoogteverschil. Wel deed de wind sommige renners de das om, waardoor zij op achterstand kwamen en als einzeilgänger over de finishlijn kwamen.

De tweede etappe van de in totaal zes etappes werd donderdag gereden. Boels-Dolmans, de ploeg van Anna van der Breggen ,die meedeed aan de Olympische Spelen, kwam na 24 minuten en 9 seconden over de finishstreep. Dit was 31 seconden sneller dan de nummer twee, Cervelo, en drie, team Sunweb, die allebei op 24:40 minuten uit kwamen.

Ellen van Dijk werd met haar ploeg, team Sunweb, derde. Zij leidde nog wel in het algemeen klassement. Anna van der Breggen nam de gele trui niet over, omdat er met een andere puntentelling wordt gewerkt bij ploegentijdritten.

De route van 19,6 kilometer was door verkeersregelaars en de politie op sommige momenten afgesloten. Dit zorgde bij enkele mensen voor frustraties, wat zelfs leidde tot een bijna aanrijding van een verkeersregelaar in Eenrum. Er deden geen zich geen noemenswaardige incidenten voor.