Hittegolf en droogte blijven aanhouden

Het Hogeland – In tegenstelling tot De Bilt, waar het zaterdag geen 25 graden werd, blijft in onze provincie de hittegolf voortduren. Op sommige plekken al sinds 19 juli! We zien nu op de weerkaarten het laag Juli onder IJsland. Die stuurt wat wolken en verspreid een enkele bui naar ons toe, maar ook warme lucht vanuit het zuiden. Vanaf woensdag bouwt zich een nieuw hoog op die met de kern ten westen van ons komt te liggen. Extreme hitte zoals vorige week zit er dan niet in, maar het blijft zomers warm en droog.
 

Vandaag maandag:

De temperatuur loopt op tot zo’n 30 graden, we wennen er aan. Wolken en zon wisselen elkaar verder en het blijft overdag zo goed als droog bij een matige zuidenwind, kracht 3 tot 4. Later in de middag wordt de wind zwak en veranderlijk. In de nacht een graad of 18 en kans op verspreid een bui.
 

Dinsdag:

Het is half tot zwaar bewolkt en verspreid is er kans op een (onweers)bui. Het wordt zo’n 25 graden bij een zwakke tot matige westenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht opklarend en afkoeling tot zo’n 13 graden.

Woensdag:

Zonnige perioden, droog, weinig wind en gemiddeld zo’n 25 graden. In de nacht een graad of 14.

Verdere vooruitzichten:

Droog en temperaturen zo rond de 26 graden, langs de kust wat lager.