Het wordt winters!

Eerst even nog een korte terugblik op januari. Die was somber met 51 uur zon (normaal 60), te nat met 104 mm (normaal 69) en te zacht met gemiddeld 4,3 graden (normaal 2,5).
 

 
Februari gaat proberen dit een beetje goed te maken. Komend weekend draait de stroming naar noordoost en stroomt koude lucht vanuit Scandinavië naar ons toe. In de nachten dan al lichte vorst. De komende week nog kouder en is er kans op enkele ijsdagen met in de nachten lichte tot mogelijk (bij opklaringen) matige vorst. Verder ook flink lage dauwpunten, dus het ijs kan redelijk snel groeien. Het wordt spannend voor de ijsbaanbesturen!
 
Vrijdag:
Veel bewolking en enkele (winterse) buien. In de middag droger en meer zon. en Het wordt een graad of 5 bij een matige tot vrij krachtige naar noordwest draaiende wind, kracht 4 tot 5. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Zaterdag:
Het wordt bij een matige noordelijke wind een graad of 3 bij een afwisseling van zon, wolken en een winterse bui. In de nacht lichte vorst.
 
Zondag:
Het kwik loopt in de middag even op tot boven nul. Het is wisselend bewolkt en lokaal kan er, met name in het kustgebied, wat sneeuw vallen bij een meest matige noordoostenwind. In de nacht lichte vorst, afhankelijk van opklaringen zo tussen de -1 en -4.
 
Verdere vooruitzichten:
Meest droog en flink wat zon bij overdag temperaturen rond het vriespunt en in de nachten lichte tot matige vorst. We lijken zo vanaf woensdag een paar dagen in een zogenaamd zadelgebied te komen, zeg maar overal een beetje tussenin met weinig stroming. De ingestroomde koude lucht kan dan bij ons blijven hangen.