Het wordt koud

Vanaf Engeland trekt depressie “Hussch” naar de Duitse Bocht en die geeft ons met name in de nacht naar zaterdag regen. In het weekend dan een graad of 10 bij een afwisseling van zon, bewolking en buien. In de avond/nacht naar maandag trekt Hussch verder naar het zuidoosten en geeft dan mogelijk veel wind en daarachter draait de stroming noordoost en komen we in – voor de tijd van het jaar – koude lucht. Het wordt begin volgende week niet warmer dan een graad of 5 met kans op winterse neerslag en in de nachten lichte vorst.
Vandaag vrijdag:
Er is veel bewolking en af en toe valt er een beetje regen. Het wordt een graad of 10 bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht een intensiever neerslaggebied over bij een graad of 5.
Zaterdag:
De regen trekt naar het oosten weg. Overdag dan kans op lokaal een bui, maar de zon komt er in de middag ook nog even bij. het wordt ca. 9 graden bij een meest matige westenwind. In de nacht een minimumtemperatuur van een graad of 5.
Zondag:
Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en met name langs de kust is een bui mogelijk bij een graad of 10. De wind is zwak tot matig en komt uit het westen. In de avond/nacht draait de wind naar het noordoosten en er is kans op een harde tot stormachtige noordooster, kracht 7 tot 8, met windstoten tot zo’n 75 km/uur.
Maandag:
Met ca. 5 graden is het ronduit koud, normaal voor de tijd van het jaar is ca. 10 graden. Er staat een koude noordooster, eerst nog krachtig tot hard, kracht 6 tot 7, maar geleidelijk afnemend. Het is verder half tot zwaar bewolkt met kans op een bui. In de nacht naar dinsdag kans op lichte vorst en kans op een (winterse) bui.
Verdere vooruitzichten:
Dinsdag en woensdag koud met 5 graden overdag en lichte vorst in de nacht en kans op een (winterse) bui.