Het was, is en blijft ontstuimig

Het Hogeland – Het zal deze week een komen en gaan van storingen zijn die elke dag wel voor veel wind en neerslag gaan zorgen bij temperaturen die met rond de 7 graden overdag iets onder de langjarige norm liggen. 

Vandaag maandag: Er vallen buien, mogelijk met onweer, hagel en natte sneeuw bij een graad of 7 en een krachtige tot harde noordwestenwind, kracht 6 tot 7. Met name bij de buien kans op zware windstoten zo rond de 85 km/u. later in de middag afnemend. In de avond en nacht meest droog bij een graad of 1 à 2 en kans op vorst aan de grond.

Dinsdag: Het is meest grijs, een graad of 7 en er vallen verspreid enkele buien, bij een tot hard toenemende zuidenwind, kracht 7, en windstoten tot zo’n 75 km/u. In de avond gaat het stevig regenen en de wind klapt om naar het westen en dat moment gaat gepaard met zware windstoten tot zo’n 85 km/u. In de nacht een graad of 5 en enkele buien bij een (vrij) krachtige wind uit het zuidwesten, kracht 5 tot 6.

Woensdag: Een volgende actieve storing trekt langs en zorgt voor nat weer bij een stormachtige zuidwestenwind en zware windstoten.

Verdere vooruitzichten:Aanhoudend sterk wisselvallig met elke dag regen en af en toe veel wind.