Het blijft warm (en er is kans op onweer)

Het Hogeland – Nog steeds zijn het hoog Emil boven Scandinavië en het laag Heike boven Frankrijk bepalend voor ons weer, maar geleidelijk wordt het wel onstabieler en ook klammer door de stijgende luchtvochtigheid en ook de nachten worden zeer warm. Voorlopig blijven we nog in de zeer warme lucht en de hittegolf duurt voort, misschien wel tot volgende week dinsdag. Geleidelijk neemt de kans op een onweersbui toe, vooral op vrijdag en dan draait de wind ook zuidwest en wordt het wat minder heet, maar zeer waarschijnlijk blijft de temperatuur nog boven de 25 graden. 

Woensdag: Overal in de provincie (dinsdag werd het ook al 32,5 graden in Lauwersoog) tropisch met tot zo’n 33 graden bij volop zon en een matige tot soms vrij krachtige zuidoosten- tot oostenwind, kracht 4 tot 5. Later op de dag kan er lokaal een onweersbui ontstaan. In de avond en nacht ook kans op een lokale onweersbui en een zogenaamde tropennacht met zo’n 21 graden. 

Donderdag: Flinke perioden met zon, maar geleidelijk toenemende bewolking en kans op een onweersbui. Het wordt weer ruim 30 graden, zeker als de zon er goed bij blijft gaat het weer naar de 33 graden. De wind is matig, kracht 3 tot 4 en komt uit oost tot zuidoost. In de avond en nacht kans op stevige onweersbuien en een klamme nacht bij zo’n 20 graden. 

Verdere vooruitzichten: Vrijdag zon, (stevige) onweersbuien en zo’n 28 graden bij een naar zuidwest draaiende wind. In het weekend naast de zon ook enkele (onweers)buien, zaterdag zo’n 25 graden, zondag weer wat warmer als de wind weer richting oost draait. Volgende week begint warm (26-30 graden) met een afwisseling van zon, wolken en enkele buien.