Hennepkwekerij Ezinge opgerold; honden opgevangen

Ezinge – De hennepkwekerij aan de Oldijk nabij Ezinge is dinsdagmiddag helemaal geruimd. Er zijn diverse spullen in beslag genomen, waaronder een grasmaaier en andere tuinmaterialen.

De politie neemt spullen van waarde in beslag omdat het vermoeden bestaat dat de kwekerij al een tijdje in gebruik is. De man zal, indien hij veroordeeld wordt, alle winst terug moeten betalen. Per jaar kan er ongeveer vijf keer geoogst worden. De politie liet in eerste instantie weten dat het om zo’n duizend planten ging, dat is nu bijgesteld naar ongeveer 400.

Omdat de bewoner is aangehouden zijn de twee honden van de man opgevangen door personeel van de dierenambulance. De dieren krijgen onderdak tot de man weer wordt vrijgelaten.

Enexis zal aangifte tegen de man doen wegens het illegaal aftappen van stroom. Er werd ook water illegaal afgetapt, maar het is onzeker of het waterbedrijf Groningen aangifte gaat doen.

Alle planten zijn vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook alle spullen die met de kwekerij te maken hadden zijn in beslag genomen en vernietigd.