Hele week winters, dinsdag wat sneeuw

Het Hogeland – Het blijft winters deze week, maar het echte werk (transportkou), waar het even op leek, komt (nog) niet. Op dinsdag valt er 1 tot 3 cm sneeuw, verder is het meest droog met overdag rond tot iets boven het vriespunt en in de nachten lichte, na woensdag weer matige vorst in de nacht. 

Vandaag maandag: Bij een matige zuidwestenwind, kracht 3, loopt de temperatuur in de middag op tot zo’n 2 graden. We zien de zon, maar met name in  de ochtend trekken ook wat wolkenvelden over. In de nacht niet zo koud als de afgelopen nachten, zo tussen -1 en -3 graden.

Dinsdag: Vanuit het westen neemt de bewolking toe en verder trekt de zuidenwind aan tot krachtig, kracht 6. In de middag gaat het vervolgens licht sneeuwen bij temperaturen rond het vriespunt. In de avond afnemende wind. In de nacht lichte vorst.

Woensdag: Bij een zwakke naar oost draaiende wind overdag rond het vriespunt bij een afwisseling van zon en wolken. In de nacht lichte, bij langere opklaringen matige vorst.


Verdere vooruitzichten:Donderdag en vrijdag koud met overdag rond het vriespunt en in de nachten lichte tot matige vorst.