Guur en kouder weer, winter op komst?

Op de weerkaart zien we het laag Kari. Deze trekt van Schotland naar Scandinavië en zorgt voor een natte woensdag. Aan de achterzijde van Kari gaat koudere lucht naar ons toe stromen en verder ontwikkelt in het weekend een hoog boven Scandinavië. Zou de winter toch nog een poging ondernemen?

 

Woensdag:
Perioden met regen bij een graad of 9 en een (vrij) krachtige zuidwesten- later westenwind, kracht 6. , later in de middag gaat de regen over in buien. In de avond, als de bovenlucht sterk afkoelt (-38 op 5km hoogte) met winterse neerslag en kans op een onweersklap. In de nacht ook enkele buien bij ca.2 graden en kans op lokaal vorst aan de grond, dus mogelijke gladheid.
 
Donderdag:
Verspreid vallen er buien met van alles wat; regen, hagel, natte sneeuw, windstoten en een onweersklap. Tussendoor wat zon, dat dan weer wel. Het wordt een graad of 5 tot 6 en er staat een vlagerige (zuid)westenwind, kracht 6. In de nacht nog steeds enkele buien bij temperaturen iets boven nul tot mogelijk iets eronder aan de grond.
 
Vrijdag:
Veel bewolking en enkele (winterse) buien. Het wordt een graad of 5 bij een matige tot vrij krachtige naar noordwest draaiende wind, kracht 4 tot 5. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Verdere vooruitzichten:
Het lijkt erop dat de winter een poging gaat ondernemen vanaf het weekend met ook droger en zonniger weer.