59-jarige vrouw uit Buitenpost overleden bij ongeval in Gaarkeuken

Gaarkeuken – Zondagochtend is er tussen Gerkesklooster en Gaarkeuken (Grijpskerk)  een auto in het Prinses Margrietkanaal terecht gekomen. Hulpdiensten uit Groningen en Friesland zijn aan een grootscheepse zoekactie begonnen en vonden het voertuig uiteindelijk.

Onder andere twee boten met sonarapparatuur waren zoekende op het water. Ook de traumahelikopter hielp vanuit de lucht mee met zoeken. Brandweerlieden een agenten speurden de waterkant af naar mogelijke bandensporen.

Bij de interregionale zoekactie zijn duikteams en andere brandweereenheden uit Groningen en Friesland ingezet. De hulpdiensten hebben een middelgroot incident gemaakt omdat het om een groot zoekgebied ging.

In het voertuig werd één persoon aangetroffen. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten heeft hulp niet meer mogen baten. Het 59 jarige slachtoffer werd overleden in haar voertuig gevonden.

112

Het slachtoffer wist zelf 112 te bellen, maar nog voordat de centralist wist waar de auto exact lag werd de verbinding verbroken. Voor de hulpdiensten reden om groot op te schalen. De weg bij Gaarkeuken was spiegelglad, of dit ook een oorzaak van het ongeval was is niet bekend. Hier wordt door de politie onderzoek naar gedaan.

Foto: Raymon Otter