Grote politie-inzet op bouwterrein Marciaborg Rasquert

Rasquert – Bij de politie-meldkamer is woensdagavond een melding van een mogelijke inbraak binnengekomen. De melding kwam van een BouWatch installatie.

Op diverse bouwterreinen staat een dergelijke installatie om ongenodigde gasten te signaleren. De politie rukte naar aanleiding van de melding massaal uit naar Rasquert. Ook twee onopvallende voertuigen kwamen met spoed naar het bouwterrein.

tekst gaat verder onder de foto

Omsingeld

De politie omsingelde het terrein en speurde met zaklampen de bouwlocatie af naar de indringers. Op het terrein werd door agenten een buitenlandse auto aangetroffen. De auto stond op Hongaarse naam. In afwachting van de politiehond hield de politie het gebouw omsingeld. 

De hondengeleider van de politie heeft samen met zijn goed getrainde hond in en om het gebouw gezocht. Na bijna een halfuur zoeken werd de conclusie getrokken dat er niemand op het terrein aanwezig was. Wat de auto daar deed is een raadsel.

tekst gaat verder onder de foto

Vermoedelijk heeft de BouWatch camera een eend of persoon buiten de hekken gedetecteerd. Onverrichter zaken keerden alle agenten terug na zo’n drie kwartier zoeken weer terug.