Grote oefening in zwembad Leens

Leens – De brandweer heeft woensdagavond een grote oefening gehouden in het zwembad van Leens. Voor zowel de brandweer als de medewerkers van het zwembad was het een zeer leerzame avond.

De brandweer uit Wehe-den Hoorn werd opgeroepen voor een ongeval bij het zwembad. Een zichtbaar dronken bestuurster was tegen het hok met de chlooropslag van het zwembad gebotst, waarna brand was ontstaan. Door de windrichting waren chloordampen richting het zwembad getrokken met als gevolg dat vele zwemmende kinderen onwel waren geworden. Geen simpele klus voor de brandweer, omdat er veel kinderen uit het bad gered moesten worden. Ook waren er twee medewerkers van het zwembad in de kelder van de chlooropslag. Ook zij moesten gered worden door de brandweer. 

Omdat er geen tijd was om waadpakken aan te trekken, de kinderen lagen ‘bewusteloos’ in het water, sprongen twee brandweermannen (één daarvan met zijn telefoon en pieper nog in en aan de broek) met pak en al het water in. Bij collega’s zorgde dat voor de nodige hilariteit, maar brandweerlieden doen echt álles om een leven te redden.

De bevelvoerder stond voor enkele lastige keuzes. Welk slachtoffer heeft prioriteit en hoeveel aandacht besteedt je aan de brand? Uiteindelijk waren alle kinderen uit de gevarenzone en hadden de brandweerlieden de brand onder controle. Ook de BHV van het zwembad heeft belangrijke lessen uit de oefening getrokken. Na afloop mochten de kinderen die mee speelden even in de brandweerwagen kijken. Ook bleken vier medewerksters van het zwembad een stiekeme droom te hebben: ze wilden maar wat graag een rondje meerijden met de brandweer. Natuurlijk waren de bluslieden de moeilijkste niet en mochten de dames mee met de grote rode brandweerauto. 

Ernstig ongeval in zwembad vanuit het perspectief van de brandweer

Betreft natuurlijk een oefening! Gefilmd met de GoPro Hero4 Session, GoPro Hero5 Session en GoPro Hero 5. Bedankt voor het kijken! Bekijk meer foto’s en informatie op 112-hogeland.nl Volg mij op sociale media: Twitter: https://goo.gl/gd4FTP Facebook: https://goo.gl/FFui6M YouTube: https://goo.gl/2N0LXA Website: https://goo.gl/plnFLl