Grote kans op winterweer deze week

We krijgen een aantal wisselvallige dagen met elke dag wel regen en woensdag/donderdag ook veel wind met kans op zware windstoten. Daarna wordt het spannend voor de winterliefhebbers. Aan het eind van de week gaat arctische lucht naar ons toekomen en komen er winterse buien. De grote vraag is of komend weekend een hogedrukgebied op de juiste plek komt te liggen voor winterweer.

Vandaag maandag:
Veel bewolking met mogelijk soms wat licht gemiegel bij een graad of 5 en een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Overdag meest droog, in de avond en nacht regen bij een graad of 3.

Dinsdag:
De regen trekt naar Duitsland weg, vervolgens een afwisseling van wat zon en wolken een graad of 6 bij een matige zuidwester, kracht 4. In de nacht ca. 2 graden.

Woensdag:
Bij ca. 7 graden staat er een stevige zuidwestenwind, kracht 6, later mogelijk kracht 7 (hard) . Er trekken een aantal buien over, later op de dag weer droog. In de avond en nacht opnieuw buien bij een harde westenwind, kracht 7 met kans op zware windstoten.

Verdere vooruitzichten:
Winterse buien en veel wind bij ca. 4 graden overdag en rond het vriespunt in de nachten. Daarna nog erg onzeker wat de positie van een nieuw hoog wordt, we komen er op woensdag op terug.

Iedereen een mooie week en tot woensdag.