Grote brand legt voetbalkantines in de as

GRONINGEN – Een grote brand heeft vanochtend een deel van de accommodatie van sportpark Het Noorden in de stad verwoest. Op het complex spelen Kids United, VVK, VV Potetos en VV Groningen.

Zaterdagmorgen rond half 7 is er brand ontstaan in de het gebouw aan de Iepenlaan in de wijk Selwerd. Al snel stond de gehele kantine in lichter laaie. Brandweerkorpsen uit Groningen, Bedum, Haren en Veendam hebben de brand inmiddels onder controle. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Afgelast

Alle wedstrijden op sportpark Het Noorden die vandaag gespeeld zouden worden zijn afgelast. Het is nog niet bekend wanneer er weer gevoetbald kan worden op het sportcomplex. Bijna alle spullen van de voetbalvereniging Kids United voor voetballertjes met een beperking zijn verloren gegaan. De kantine aan de voorzijde van het gebouw is in tact gebleven, maar heeft veel rook- en waterschade.

De kleedruimtes zijn bijna allemaal verwoest. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust en is bezig met het opruimen van brandslangen. Er zijn diverse gaten in het gebouw gemaakt om goed bij de vuurhaard te kunnen komen.

Foto