Grote brand in Eenrum

Eenrum – Aan de Hoofdstraat in Eenrum is donderdagmiddag rond drie uur brand ontstaan in de keuken van een woning. De vlammen sloegen binnen no-time uit het pand. Al snel schaalde de brandweer op en kwamen korpsen uit de hele omgeving ter plaatse.

tekst gaat verder onder de foto

De brand ontstond volgens een bewoner na een explosie. Bewoners wisten nog enkele katten uit de getroffen woningen te halen. De brandweer kreeg de brand niet direct onder controle, waarna de brand oversloeg op naastgelegen panden. In totaal hebben drie verschillende panden vuur-, rook- en waterschade. Ook de locatie van Buurtzorg Eenrum heeft schade. Vier woningen naast de brand zijn ontruimd door de brandweer.

tekst gaat verder onder de foto

Vanwege de rookontwikkeling werd er opgeschaald naar GRIP 1. Disciplines, waaronder brandweer, ambulance, politie, waterschap en stichting Salvage zijn in overleg gegaan over de aanpak van de brand. Na ruim drieënhalf uur blussen was de brand nog niet onder controle.

tekst gaat verder na de foto

De hulpdiensten hadden last van vele toeschouwers. Zij zijn daarom verzocht om te vertrekken. Er zijn diverse straten in Eenrum afgesloten. De brandweer blijft de komende uren nog blussen.