Grote aardbevingsoefening in Zuidwolde; informatieavond voor bewoners

Zuidwolde – In Zuidwolde (gemeente Bedum) wordt zaterdag een grote aardbevingsoefening gehouden. Inwoners van het dorp worden vanavond op de hoogte gebracht door de Veiligheidsregio Groningen.

Vanaf 19:15 zijn inwoners welkom in Het Anker aan de Pastorielaan in het dorp. Het is de eerste keer dat een dergelijke oefening wordt georganiseerd in een echte leefomgeving. Eerder werd al wel een aardbevingsscenario geoefend in Marnehuizen. De hulpdiensten oefenen samen met de inwoners om de oefening zo realistisch mogelijk te maken. 

Zaterdag 17 november staat een groot deel van Zuidwolde in het teken van de oefening. Ambulance, brandweer, politie, veiligheidsregio, defensie, Urban Search and Rescue (USAR), Het Nederlandse Rode Kruis, stichting reddingshonden NU en andere partners zullen meedoen aan de oefening. 

Vanwege de oefening zullen niet alle wegen in Zuidwolde toegankelijk zijn voor auto’s. Het gaat om de Pastorielaan, Schoolstraat, Akkerstraat en het Boterdiep W.Z. Ook de brug over het Boterdiep is voor auto’s afgesloten.