Groningse ziekenhuizen blijven middenmoter in ziekenhuis top 100

HET HOGELAND – De Groningse ziekenhuizen hebben net als voorgaande jaren gemiddeld gepresteerd in de AD ziekenhuis top 100. Het OZG kwam als beste uit de lijst.

Ommelanden Ziekenhuis Groep

Het ziekenhuis dat locaties heeft in Delfzijl en Winschoten stond vorig jaar nog op plek 49, maar eindigde dit jaar op de 36e plaats. Geen enkele patiënt liep een infectie op na een operatie in het Ommelanden Ziekenhuis.

Martini ziekenhuis

Het Martini ziekenhuis in Groningen is flink gezakt op de lijst. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op plek 21, dit jaar moeten zij genoeg nemen met de 51e plaats. Dit komt volgens een woordvoerder omdat het AD de focus heeft gelegd op de medicatie, waar het Martini slecht op heeft gescoord.

Refaja ziekenhuis

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal staat dit jaar op de 55e plaats. Vorig jaar was dat plek 47.

UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is niet meegenomen in de lijst omdat zij een beperkt zorgaanbod en een andere patiëntenpopulatie hebben. Geen enkel universitair ziekenhuis staat op de lijst.

Friese ziekenhuizen scoren net als voorgaande jaren erg goed. Op de vierde plaats staat De Tjongerschans in Heerenveen, de 20e plek wordt warm gehouden door het Medisch Centrum Leeuwarden. Het Antonius ziekenhuis in Sneek staat op plek 37.

Het Wilhelminaziekenhuis in Assen staat op plek drie op de lijst. Het Scheper ziekenhuis in Emmen staat op de 57e plaats, het Bethesda in Hoogeveen op de 77e en het Isala Diaconessenhuis in Meppel op de 49e plek.

Beste ziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem scoort het beste volgens het AD. Het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk volgt snel daarop.