Gladheid verwacht door sneeuw- en regenval

Het Hogeland – De winter wordt vanavond uit onze provincie gewipt. Dit gaat gepaard met sneeuwval, die overgaat in regen en dat kan dan eerst nog ijzel opleveren, dus vanmiddag/vanavond grote kans op gladheid. In het weekend valt er dan veel regen, vanaf zondagavond kan er ook weer winterse neerslag gaan vallen en volgende week gaan we op de kwakkeltoer met in de nachten lichte vorst, overdag een paar graden boven nul en regelmatig winterse neerslag.

Vandaag vrijdag: In de ochtend droog en koud bij een geleidelijk naar zuid draaiende en toenemende wind naar (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6. Zo rond 14 uur begint het in het westen van de provincie te sneeuwen en dat trekt oostwaarts. Er kan weer een paar cm gaan vallen. Zo aan het eind van de middag/begin avond gaat de sneeuw over in regen en dat kan dan ijzel gaan opleveren op de bevroren ondergrond. De temperatuur komt zo in het begin van de avond boven nul en zal verder gaan oplopen tot zo’n 5 graden in de nacht boven nul. 

Zaterdag: Blèèèhweer. Grijs, grauw en nat bij zo’n 5 of 6 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht bij onveranderde temperaturen aanhoudend af en toe regen.

Zondag:Er is veel bewolking en verspreid buien bij een graad of 5. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk van zuid naar noord. In de avond en nacht neemt de kans op winterse neerslag toe als er bij een naar noordwest draaiende wind koudere lucht binnen gaat stromen. 

Verdere vooruitzichten: Kwakkelweer met winterse buien maar ook af en toe wat zon.