Gewonden bij flink ongeval op de N363 bij Ranum

Ranum – Op de N363 tussen Winsum en Baflo is maandagmiddag een tweezijdige aanrijding geweest. Daarbij zijn een man en een vrouw gewond geraakt.

Een automobiliste op de N363 wilde afslaan richting een woning. De achteropkomende auto zag dat te laat en wilde uitwijken richting de berm, waar op dat moment een auto met twee mannen stond te wachten. De auto werd hard in de zijkant aangereden, wat zorgde voor een flinke klap. 

tekst gaat verder onder de foto

De automobiliste die tegen de stilstaande auto botste raakte gewond op haar borst door de uitklappende airbag. De bestuurder van de stilstaande auto liep nekletsel op en is net als de automobiliste naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder van de auto op de parallelweg raakte niet gewond bij het ongeval.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval en getuigenverklaringen opgenomen. Verkeer op de N363 is door agenten in goede banen geleid. De afslaande automobiliste kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaarbeschadigde auto’s afgesleept.