Gewonde en veel schade na brand in Aikeshof

Eenrum – Een appartement in seniorencomplex Aikeshof in Eenrum is vanmiddag zwaar beschadigd geraakt na een brand. De bewoonster van het appartement raakte gewond.

Rond 14:00 in de middag ontstond de brand. Een omgevallen kaars had een kartonnen doos en houten kastje in brand gezet. De bewoonster had de vlammen zelf onder controle gekregen met emmers water en dekens. Daarbij ademde zij rook in en liep ze vermoedelijk brandwonden in het gezicht. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nagekeken en naar het ziekenhuis gebracht. 

De brandweer voerde een nacontrole uit en verdreef alle rook uit het pand. Ook werden in meerdere appartementen CO metingen uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat er geen giftige rookgassen in de appartementen aanwezig waren.

tekst gaat verder onder de foto

Opnieuw brand

Rond 16:00 werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor brand in hetzelfde appartement. Ditmaal bleek de woning vol rook te staan. Met spoed rukten de brandweerlieden uit naar het Aikeshof om de brand snel te kunnen doven. Een kussen bleek brand te hebben gevat en dat zorgde voor de nodige rookontwikkeling. 

De woning is tijdelijk onbewoonbaar door de brand. Stichting Salvage zal de bewoonster aan tijdelijk onderdak helpen.