Gematigde temperaturen met een droge donderdag

Voor stabiel weer moeten we nog even wachten. Deze woensdag trekt laag Xavier over ons heen met vooral in de ochtend nog regen en koel weer. Donderdag volgt een meest droge dag bij ca. 19 graden, vrijdag gaan er weer verspreid een paar buien vallen. In het weekend op zaterdag waarschijnlijk veel bewolking en wat regen, zondag loopt de temperatuur op tot boven de 20 graden, maar naast perioden met zon blijven we gevoelig voor een enkele lokale bui.

Vandaag woensdag:

Er is afgelopen nacht al tot zo’n 10 mm gevallen (in het NW vd provincie veel minder), er komen nog een paar mm bij. In de middag wordt het vanuit het noordwesten droog en komen er opklaringen bij max. 17 graden. De noordenwind trekt in de middag flink aan, tot krachtig of hard, kracht 6 of 7, met ook landinwaarts af en toe flinke windvlagen. In de nacht droog en ca. 11 graden.

Donderdag:

Bij een matig windje uit westelijke richtingen wisselen zon en wolken elkaar af en het wordt ca. 19 graden, de kans op een bui is klein. In de nacht een graad of 10 als minimum.

Vrijdag:

Er trekken enkele buien, mogelijk met onweer, over bij ca. 20 graden. Tussendoor de zon en – als je ervan houdt -mooie buienluchten. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar noordwest en is (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6.

Verdere vooruitzichten:

In de loop van volgende week lijkt hogedruk ten noorden van ons te komen liggen; gevolg oostenwind en droger en warmer.