Gematigd voorjaarsweer

Boven Duitsland ligt het laag Axel, deze zorgt bij ons voor een noordelijke wind en daarmee wordt het koeler dan in het afgelopen weekend. We houden het maandag op enkele bui na droog, op dinsdag kan het – met name in het oostelijk deel van de provincie – wat regenen. Woensdag en en donderdag zijn dan weer meest droge dagen bij iets onder tot normale temperaturen.

Maandag: Veel bewolking en verspreid kans op een bui bij een matige noordenwind, kracht 3. In de middag ook kans op enkele opklaringen en het wordt van zo’n 15 graden aan de kust tot maximaal 19 graden langs de grens. In de nacht een graad of 12.

Dinsdag: Een kille dag met maximaal zo’n 15 graden (aan de kust nog lager) en een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, kracht 4 tot 5. Het is even de vraag hoe ver een regengebied boven Duitsland naar het westen komt, het lijkt alleen de oostelijk helft van de provincie aan te doen.

Woensdag: Bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, flink wat zon en tot zo’n 17 graden landinwaarts, in de kuststreek wat koeler.

Verdere vooruitzichten: Donderdag droog, vanaf vrijdag nemen de neerslagkansen toe bij gematigde temperaturen.