Geen enkele bestuurder met teveel alcohol op achter het stuur

Winsum – De politie heeft zaterdagavond langs de N361 in Winsum een alcoholcontrole gehouden. Een jongeman moest zijn rijbewijs inleveren wegens het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Agenten roken bij de alcoholcontrole een lucht die sterk op drugs leek. Na overleg werd besloten een speekseltest af te nemen, die positief bleek te zijn. De man moest zijn rijbewijs inleveren en wordt bij het CBR aangemeld voor een maatregel en cursus, die hij zelf moet financieren. Vanwege grote drukte bij het NFI in Rijswijk kon er geen bloedproef afgenomen worden, waardoor er geen proces verbaal is opgemaakt. De speekseltest was wel genoeg om het rijbewijs in te vorderen.

tekst gaat verder onder de foto

Zo’n 500 automobilisten werden onderworpen aan een alcoholtest. Niet één bestuurder bleek teveel alcohol in zijn systeem te hebben, een resultaat waar de politie erg blij mee is. Er werd gecontroleerd in Winsum en Adorp, langs de N361. De controles zijn in het kader van N361veilig. Automobilisten kregen een ‘kon minder!’ sleutelhanger na de controle.

Twee automobilisten bliezen positief op het blaasapparaat, maar bleken uiteindelijk, na een tweede test, net onder het maximale promillage te zitten. Zij konden hun weg zonder problemen vervolgen.

Bij de controle waren medewerkers van het verkeershandhavingsteam aanwezig, evenals enkele agenten in opleiding en politie vrijwilligers.