Gas borrelt uit de berm en wegdek bij Pieterburen [video]

Pieterburen – De Wiebenerweg tussen Pieterburen en Eenrum is donderdag de hele avond afgesloten wegens een gaslek. Een passant merkte het lek op.

“Verklaar me voor gek, maar ik heb echt bubbels uit de grond zien komen” zei de verontwaardigde melder tegen de politie, die poolshoogte kwam nemen nadat de melder 112 had gebeld. De agenten roken daadwerkelijk gas en schakelden de brandweer in.

Metingen

De brandweer constateerde een relatief hoge concentratie gas op de plek waar luchtbellen uit de grond kwamen borrelen. Enexis is daarna ingeschakeld en ook ter plaatse gekomen.

Terwijl de brandweer in afwachting was van Enexis werd het lek groter en kwam het gas uit steeds meer gaten. Op den duur kwamen er zelfs gas door het asfalt heen bubbelen. Voor de omgeving was weinig gevaar, maar Enexis wou de brandweer toch graag stand-by hebben staan.

Catering

Restaurant Willibrord heeft de hongerige brandweerlieden een patatje en snack bezorgd. Na ruim twee uur kon de brandweer retour naar de kazerne. Enexis is nog uren bezig geweest met het dichten van het lek.

In een leiding van drie bar bleek een lek te zitten. Vermoedelijk is het lek ontstaan nadat een zwaar voertuig door de berm is gereden en de leiding kapot is gegaan. Omdat de leiding vrijwel heel Pieterburen van gas moest voorzien, is het gas via een omweg naar de Hoofdstraat geleid. Daarna kon de druk van de kapotte leiding en is het lek gerepareerd. 

[02/11/’17] Gas borrelt uit de berm bij Pieterburen

www.facebook.com/112hogeland ©112Hogeland – Ingmar Vos