Fris Pasen met buien, maar ook zonnige perioden

Ook met het Paasweekend hebben we te maken met hogedruk ten zuidwesten van ons en lagedrukgebieden die over Scandinavië trekken. Deze zorgen voor een frisse noordwestelijke stroming waarin diverse storingen meetrekken. De neerslag valt voornamelijk in de vorm van buien en dan kun je dus geluk of pech hebben en tussendoor schijnt ook de zon, aan de kust het meest.

 

Zaterdag:

Bij een (vrij) krachtige westen- tot noordwestenwind, kracht 5 tot 6, een zon-wolkenmix bij meest droog weer, maar er is kans op  een lokale bui bij ca. 11 graden. In de nacht zakt de temperatuur naar ca. 3 graden en de kans op een bui blijft bestaan.

Paaszondag:

Het wordt ca. 11 graden en er ontstaan veel stapelwolken en enkele groeien uit tot een regen- of hagelbui bij een vlagerige noordwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht ca. 3 graden als minimum.

Paasmaandag:

Enkele regen- of hagelbuien bij een magere 8 tot 10 graden. Langs de kust nog de meeste zon en bij een meest matige, noorden- tot noordwestenwind. In de nacht bij een stevige naar noordoost draaiende wind een graad of 2.

Verdere vooruitzichten:

Het blijft wisselvallig en wordt nog wat frisser met kans op nachtvorst.